Activități

Activitatea de consultanță este în egală măsură solicitantă, diversă și plăcută. Ce facem, în linii mari?

Construim imaginea. Imaginea politicianului este cel mai de preț bun al său. Și pentru ca politicianul să existe în primul rând ca imagine, acesta, contrar tendinței, nu trebuie să caute să ia forma a ceea ce se presupune că ar putea dori electoratul. Aici ne păcălim cu studii și sondaje care vorbesc despre prezent sau viitor, ci despre trecut. Așa că, pentru a avea succes și susținere, politicianul trebuie să caute a-l face pe alegător să tindă către un stil anume și o anume imagine pe care o cultivă.

Depășim barierele. Politicienii inspiră atitudini și modelează comportamente. Nu este nevoie de sute de inițiative și apariții TV pentru a-i face pe oameni să vă susțină. Îi veți plictisi. Ceea ce contează cu adevărat este puterea mesajului transmis și, mai ales, dacă acest mesaj este însoțit și de un gest, comportament sau eveniment care să-l valideze. Granița dintre declarativ și activ este foarte greu de trecut în zilele noastre, iar un îndemn adresat publicului, dacă nu este însoțit și de un exemplu personal, nu-și face efectul.

Generăm schimbare. În bine. Multă lume asociază politica cu cinismul și pragmatismul exagerat, inuman. Ceea ce este, parțial, corect. Dar să privim mai atent la cât de mari sunt cele mai multe dintre mizele politice interne, și în funcție de “amploarea” acestora să vedem ridicolul în care se scaldă cei ce practică aceste metehne. Vom găsi acele căi firești de a rezolva problemele oamenilor. Fără stereotipuri și prejudecăți. Doar cu multă muncă și atenție la context și la detalii.

Împreună. Ca în orice colaborare, fiecare contribuie cu câte ceva. Eu și colaboratorii mei venim cu următoarele: analiză de proces, briefing-uri on topic, calendar management, campanii politice, cercetare – documentare, comunicate, conferințe și declarații de presă, declarații politice, marketing politic, monitorizare media, networking, relații instituționale, social media, stakeholder partnering, tehnică legislativă – și cu foarte, foarte multă deschidere înspre a învăța și aplica lucruri noi, interesante și utile.

Advertisements